Allt fler kvinnor tar plats bland inflytelserika svenska inspiratörer 

Businesswoman in Office

Jag är ingen riktig förespråkare för kvinnor. Inte en sådan där som alltid hörs när det handlar om jämvikt och likavärde. Däremot så tycker jag det är roligt när kvinnor gör väl ifrån sig. Det är inte så många som tagit steget fullt ut och kastat sig in i mansdominerande yrken. Trots att både lagen och den allmänna åsikten är på deras sida. Detta gör deras framgångar ännu större, i alla fall i mina ögon.

Dags för motivation och inspiration

Det finns inget bättre än att ägna en hel dag åt dig själv. Med föreläsningar och humor som lyfter upp dig och får dig att tänka till. Jag älskar att gå på inspirationsdagar och riktigt låta mig uppfyllas av alla de positiva tankar som flyger omkring där. För att sedan gå hem och nästan meditera på allt jag hört. Den 2 juni är Stora Inspirationsdagen tillbaka i Stockholm för en hel dag av spännande talare.

En fördel med dessa dagar är att de har så många olika talare. Det finns alltid någon som tilltalar dig lite extra, det känns som om han eller hon pratar direkt till en själv. Många kvinnliga inspiratörer har den här gåvan, att nå fram till människor. Helt klart är folk öppna, en orsak till att vi går på dessa evenemang är ju för att vi vill bli inspirerade. Årets kvinnliga talare Christina Stielli föreläser på Inspirationsdagen i Stockholm.

Flera kvinnliga talare

En del önskar se ännu fler kvinnliga talare och inspiratörer. Många av de som deltar i dessa evenemang är just kvinnor och därför anser de att en annan kvinna kan nå fram till dem på ett alldeles speciellt sätt. Det ligger en del sanning i detta. Samtidigt så tror jag att vad du säger är viktigare än om du är kvinna eller man. Men en kvinna har ofta upplevt samma situationer som alla andra, hon kan relatera till hur det känns vissa dagar i månaden, och så vidare.

Helt klart så har kvinnor en plats att fylla som talare. Det finns gott om utrymme för fler att gå upp på scenen. Och allt fler tar upp utmaningen och blir mycket bra inspiratörer. Deras uppgift är verkligen viktig för vi har behov av att motiveras. Jag trivs ganska bra med vad jag gör här i livet, men ibland så kan det vara skönt med en liten knuff i rätt riktning. Några väl valda ord och tips om hur jag kan ändra min inställning och få det ännu bättre. Årets talare Christina Stielli kan du läsa mer om här.

Att jobba som inspiratör

Man skulle kunna tro att jag vid det här laget skulle kunna jobba som inspiratör. Det är ett ämne som verkligen intresserar mig och som jag varit noga med att ta in de senaste åren. Men för att kunna vara inspiratör tror jag att det krävs det där lilla extra. Förmågan att få folk att lyssna och att säga viktiga saker på ett humoristiskt sätt. För att motivera någon är inte alltid lätt. Vissa är så djupt nergångna i sina hjulspår att du behöver en hiss för att få upp dem.

Så jag beundrar de som har gåvan, så att säga. Det gör mig ingenting att det inte är jag, utan jag drar istället nytta av alla andra som är så duktiga. Vad de säger har förändrat mitt liv och gjort mig mer positiv. Det har hjälpt mig fatta beslut och satsa lite mer på mig själv. Med risk för att låta högtflygande så har de förändrat mitt liv. Och jag är verkligen glad för att det nu finns många kvinnor bland inflytelserika inspiratörer. Läs mer om detta spännande ämne i denna artikel från Ny Teknik.

Kvinnor som talare

Att stå upp och tala inför en publik är inte lätt. När åskådarna sedan sväller och blir allt fler så kan det vara nog så pirrigt. Men alla de kvinnor som jobbar som inspiratörer har överkommit dessa farhågor och istället så ger de av sig själva på ett alldeles underbart sätt. När jag går på inspirationsdagar så känns det som att vi alla hör ihop. Det blir en gruppkänsla som är något alldeles speciellt.

Businesswoman cheering with fists in the air

Men en riktigt bra talare får inte bara igång publiken just då. Kontakten med deltagarna är mycket viktig, men det ska inte bara stanna upp där.  Istället är det när du kommer hem och vill sätta igång med ditt nya liv som du inser vilka fina verktyg de gett dig. Tanken är ju att praktisera vad de säger. Att bli motiverad att ta tag i ditt liv och eventuellt förändra både små och stora saker.

Lära känna dig själv

Jag har märkt att vartefter jag varit med om dessa evenemang så blir det annorlunda inställningar och saker jag jobbar med. Det har blivit lite av en finjustering nu när jag faktiskt redan känner mig ganska motiverad i vardagen. Dessa duktiga talare har hjälpt mig att syna mig själv i sömmarna. Mycket av det jag såg var bra, men en del saker hade jag inte ens tänkt på som negativa.

Inte så att livet blir som en dans på rosor bara för att du går på en inspirationsdag. Men alla dessa duktiga talare, och nu är det som sagt flera kvinnor här, är verkligen en stor källa till motivering och inspiration. Det är upp till oss att dra nytta av alla deras visa ord.

Comments are closed.

Post Navigation