Anteckningsböcker ökar kreativiteten 

167-6-1-anteckningsbok-kreativitet-anteckna-tankar

Jag måste erkänna att om det finns något som kan göra mig lycklig så är det en pappershandel. Det är ovanligt att jag kommer ut tomhänt, istället är det ofta med två plastkassar fulla av trevliga saker. Pennor, anteckningsböcker, klistermärken och allt annat som kan göra livet lite vackrare.

Att skriva och rita är ett sätt att få ur sig energi, du koncentrerar dig bättre genom att fokusera på små saker. Det är i alla fall min ursäkt för att hela tiden köpa nya anteckningsböcker eller liknande. Ibland hinner jag inte skriva slut en förrän det är en ny som frestar mig, men det är nog så det kommer att förbli.

Samtidigt så skriver man ju inte samma sak i varje bok. Jag har bland annat en anteckningsbok för hälsosamma recept. Försöker hålla ett öga på vad jag äter och det är ofta riktigt bra förslag på TV eller nätet. Dessa skriver jag ner i min fina anteckningsbok för att sedan pröva recepten eller eventuellt föra in dem i min egen lilla kokbok. Du kan gå hit för att hitta snygga anteckningsböcker i läder.

Sedan är det ju inte bara för nöje som du skriver. Det är alltid bra att ha ett litet block liggande på jobbet där du kan skriva ner både det ena och det andra. En del har långa listor på saker som måste göras eller kunder som du ska ringa upp. Själv så håller jag reda på hur många timmar jag jobbar genom att skriva ner det på ett papper som ligger bredvid datorn. På Kontorsvikingen.se hittar du flera sorters kollegieblock som är perfekta för en effektiv arbetsdag.

Trots att de flesta jobbar med datorer idag så har inte anteckningsböcker och papper blivit helt omodernt. Det finns så mycket att skriva och papper är det allra bästa ibland. Till och med stora författare brukar ha små anteckningsböcker med sig för att kunna skriva ner sina tankar med en gång. Ibland kan det gå flera år innan de använder något, men de vet ungefär var de ska leta efter informationen. Den är nedskriven och försvinner därmed inte, som ju tankar kan göra.

Bara vetskapen om att jag har en ny anteckningsbok gör att jag vill skriva något i den. Det är en uppmuntran som stimulerar mig till att göra något. Ibland är det arbete, även på jobbet uppskattar jag nya kontorsmaterial. Andra gånger kan det vara en fin vers eller citat, en tanke som jag gärna vill suga lite mer på. När jag skriver ner saker så fastnar de bättre i minnet, det är en kombination av syn och tanke tror jag. Svenska Dagbladet skriver i en artikel om hur anteckningsböcker kan öka kreativiteten.

167-6-2-anteckningsbok-stimulera-kreativitet

Jag tror helt och fullt på det. Bara synen av en anteckningsbok får mig att vilja ta fram pennan. Och tvärtom. En ny penna skapar en önskan att börja skriva. Ibland får jag till och med för mig att jag kan skriva en bok. Än så länge är det bara en tanke, men vem vet? Varför ska jag inte försöka? Om det inte blir bra så kan jag alltid göra något annat. Det är aldrig ett slöseri med tiden att använda din hjärna och de kapaciteter du har.

Det som är så bra med anteckningsböcker och andra kontorsmaterial är att de inte behöver kosta så mycket. En del böcker kanske är lite dyrare. Om de är gjorda i läder eller har en bild av en känd konstnär kanske. Men det är i alla fall överkomligt och de flesta är absolut rimliga i priset. Helt klart är det värt pengarna det tycker i alla fall jag.

En annan fördel när du har en kärlek till papper och böcker är att alla vet precis vad de ska ge dig i present. Förra året fick jag en vacker liten anteckningsbok, med plats för träningsresultat. Jag hade börjat med ett träningsprogram och med boken kunde jag hålla reda på mina framsteg. Den är nästan slut nu, och träningen går riktigt bra. Någon annan gav mig en snygg penna, en som man kan byta ut patronerna när de tar slut. Den använder jag på jobbet för att göra anteckningar och varje gång jag skriver något så tänker jag på personen som gav mig presenten.

Så nu har jag goda anledningar till att köpa fler anteckningsböcker. Det kan öka min kreativitet och ge mig chansen att uttrycka mina tankar. Kanske blir jag den nästa Danielle Steele, även om jag tvivlar på det. Men de flesta som är kreativa och skriver böcker gör det också mycket för sin egen tillfredställelse. Det är ett uttryck för allt vi har inuti oss, något som de flesta idag trycker undan. Alla generationer älskar anteckningsböcker. Läs mer på denna sida i Svenska Dagbladet.

Jag går aldrig förbi en pappershandel utan att i alla fall ta mig en titt. Det är ett litet nöje som varken kostar så mycket eller tar allt för mycket av min dyrbara tid. Tvärtom så kan det göra mig mer effektiv. Att alltid ha papper och penna till hands sparar många minuter och kan rädda situationen. Efter att ha läst om hur det kan öka kreativiteten så har jag ännu större anledning att samla på mig flera böcker. Och alla måste ju ha en penna som passar ihop med utsidan av boken. Med andra ord så har jag en bra ursäkt för att köpa både anteckningsböcker och pennor.

Comments are closed.

Post Navigation