Bra belysning på balkongen

En av mina favoritsaker där hemma är att mysa på min balkong. I lägenheten där jag har jag nämligen en sådan tur att jag har en stor yta där jag under sommarhalvåret har haft trevliga middagar och avslappnade stunder där jag kan sitta och läsa en bok.

123-5-bra-belysning-pa-balkongenBra belysning på balkongen är något jag på senare tid lärt mig vikten av. Detta efter att ha suttit i mörkret så fort solen gått ned under de första månaderna jag bodde där jag bor nu. Tipset är enkelt – ta det från någon som vet – välj en utelampa från Designlampor.nu och njut av mysiga kvällar på altanen eller balkongen utan att behöva fundera över vilken tid på dygnet det är.

Fördelar med bra belysning

  • Du skapar en ny och trevlig stämning som är näst intill omöjlig att uppnå utan bra lampor. Det ger helt enkelt balkongen en fräschare framtoning.
  • Du kan sitta och läsa eller jobba där. Bra belysning på balkongen eller altanen öppnar helt enkelt upp för fler användningsområden än du hade innan.

Själv gillar jag verkligen att använda balkongen som en slags tyst oas där jag kan ladda batterierna inför en hektisk dag. Jag har personligen satsat på belysning som är uppdelad i två syften. Det första syftet är belysning som verkligen lyser upp, utan någon större mysfaktor. Detta är smart när jag till exempel vill jobba. Sedan har jag annan belysning som är för stunder då jag vill ha en avslappnad och lite mer skön miljö. Jag funderar faktiskt på att skaffa mig extra belysning som kan placeras i golvet men jag får se hur jag gör.

Något jag verkligen lärt mig efter hand är att marknaden för lampor och belysning är gigantisk. Det går helt enkelt mode i lampor och fler och fler designers upptäcker hur inspirerande och kul det kan vara att designa. För mig har det faktiskt blivit lite av ett intresse att läsa om design och belysning och som tur är erbjuder tidningar en hel del material för detta.

Nyfiken på ett alternativ – Sveriges Radio rapporterar i detta inslag om bra tips för belysning på balkongen och detta är faktiskt något jag läst och lyssnat på ett par gånger för att verkligen se till att det blivit rätt från början.

På vägen har jag också plockat upp ett par saker vad gäller detta med att handla på nätet. En kompis och jag snackade om det och det visade sig att hon kände sig fundersamt kring om det verkligen är smart eller inte.

Tips när du handlar online

  • Håll definitivt koll på budgeten. För mig som älskar inredning och belysning är det lätt att handla för mer än man faktiskt har råd med. Detta går dock att undvika genom att sätta en övre köpgräns för sig själv redan innan man går in på butiken sida för att shoppa loss.
  • Gör också egna efterforskningar på nätet innan du handlar. Detta kan man enkelt göra genom att söka på ett butiksnamn man är intresserad av online. Då får man nämligen upp rekommendationer och omdömen från tidigare kunder och dessa är smarta att ta del av för alla som vill undvika halvseriösa handlare. Jag gjorde det en gång och har sedan dess lärt mig min läxa.
  • Läs också igenom villkoren för ditt köp. Då vet du exakt vad som gäller om du måste returnera en produkt du handlat. Det är alltid bäst att känna till allt från början för att på så sätt kunna undvika tråkiga överraskningar.

Men mitt bästa tips är detta – vare sig det gäller bra belysning på balkongen eller inomhus är det viktigt att ha det roligt på vägen.

Comments are closed.

Post Navigation