Därför flyttar fler människor till städer med bra kommunikationer

672-1

Vare sig du har bil eller inte så är det viktigt med offentliga kommunikationer. I Stockholm, till exempel, så är det både billigare och mer effektivt att låta bilen stå hemma. Eller ställa den vid en av de många tunnelbanestationer som har stora parkeringsplatser. Själv tycker jag det är skönt att slippa köra inne i stan. Det är alltid så mycket bilar och enkelriktade gator. Och när jag kör fel och vill vända så är det förbjudet att göra en u-svängning. Sådana problem får jag inte när jag tar pendeltåget.

Därför är det inte så konstigt om folk väljer att flytta till städer som har bra kommunikation. Du åker till jobbet varje dag så det hela måste fungera. Det är klart att ibland kan det bli förseningar, speciellt under vinterhalvåret. På något konstigt sätt inser de inte att det blir vinter varje år. Men jag kommer ihåg hur det var när jag var liten, och jag måste säga att det verkligen har förbättrats. Personligen har jag inte blivit lidande av några värre förseningar de senaste åren, så jag klagar inte alls.

Konsten att flytta

Jag tror att många flyttar till de stora städerna för att de får jobb. Det är ju här som allting händer och sker. Men det kan nog även vara de praktiska detaljerna som lockar. Vi tycker om att ha nära till det stora kulturella utbudet, alla restauranger och sådant. Om du bor i glesbygden blir det en stor affär av att gå ut en kväll. Du måste resa långt och kanske även sova över. Vi kan istället bestämma oss på eftermiddagen och göra saker på studs.

Att flytta är dock inte alltid så lätt. Jag vet av egen erfarenhet att du blir nog så stressad och att varken tid eller ork riktigt räcker till. Som tur är hade vi hjälp med att flytta. Dels familj och vänner som ställde upp till hundra procent. Men vi lade även över vissa delar på en flyttfirma. De fick kånka och bära alla kartonger upp och ner. Lassa in dem i sin bil och kånka på dem igen. Vi bokade också in en flyttstädning, så att vi slapp den biten. Allt detta gjorde att flytten gick så mycket smidigare. EPL Städ gör din flytt i Jönköping lekande lätt så att du kan fokusera på annat.

672-2

För det finns nog att göra ändå. Allt som ska packas och läggas ner försiktigt. Vi klarade oss utan att något gick sönder, det kändes som ett mirakel. Men eftersom vi inte behövde oroa oss för det tunga arbetet med att bära eller städa så kunde jag istället lägga ner mer tid och ork på att packa ordentligt. Jag skrev noggrant utanpå varje låda vad som fanns i den samt i vilket rum den skulle stå. När de sedan bar in alla kartonger så hamnade de på rätt plats med en gång. Så jag kan verkligen rekommendera alla som flyttar att delegera den tunga biten till proffsen. Läs mer på https://www.eplstad.se/.

Livet i storstaden

Det är viktigt att kunna bo där du trivs. Jag skulle inte kunna tänka mig att bo långt ute på landet. Men det finns folk som nästan är allergiska mot storstäder. Och det är helt okej, du borde kunna få välja att bo var du vill. Nu börjar det också bli så dyrt att bo inne i staden, eftersom det verkar vara vad många vill. Bostadsbristen har slagit till överallt, och ibland undrar jag var det hela ska sluta. En av mina kompisar bor i tredje hand, och betalar mer för sin lilla etta än vad du får ge för en villa i förorterna. Jönköpingsposten skriver här om hur priserna för att flytta till centrala Jönköping stiger.

Jag vet inte om jag skulle vilja betala dessa skyhöga priser för min bostad. Men det är också lätt att säga när du sitter trygg i ditt hem. Det är så skönt att bo någorlunda centralt, med bra kommunikationer och allt du behöver runt hörnet. Kanske skulle jag vara beredd att offra något annat för att få bo kvar. Lite så förändras också din inställning när du får barn. Då är det inte utelivet som lockar allra mest utan bra skolor och en möjlighet för dem att utvecklas.

Men det ena måste inte utesluta det andra, det är i alla fall min åsikt. Du måste ha ett liv även när barnaskaran växer, även om det kanske blir lite lugnare än tidigare. De flesta föräldrar jobbar, så kommunikation fortsätter att vara en prioritet. Tidningen JNytt skriver i denna artikel om hur kommunen ska satsa på snabbtåg för att få fler att flytta till Jönköping. Det tycker jag är en bra ide’. För om du har bra tåg och bussar som verkligen fungerar så kan du bo lite längre bort men ändå behålla ditt jobb. Att pendla är ju inte så jobbigt om kommunikationen är bra.

672-3

Viktigt med bra bostad

Deg sägs att egen härd är guld värd, och jag är nog benägen att hålla med. När jag kommer hem efter en lång dag, med trötta barn i kölvattnet, så känns det så skönt att kliva in i mitt hem. Jag vet att här kan jag slappna av och det blir som en liten tillflyktsort. Vi har anpassat hemmet så det är perfekt för växande barn. De ska kunna känna sig trygga men också fria att leka och härja lite. Samtidigt så finns det sköna soffor och alla bekvämligheter för oss vuxna, vi ska ju också trivas.

Allt detta är bara möjligt för att det finns kommunikation till och från jobbet. Jag önskar att alla skulle kunna göra som oss. Bo där de vill och ha det jobb de önskar. Det är klart att vi också har vissa drömmar. Och ärligt talat vet jag inte hur det blir när barnen kommer upp i tonåren. En familj utvecklas hela tiden och det gäller att följa med strömmen. Men helt klart kommer jag alltid att välja en ort eller bostad som har bra kommunikationer.

Comments are closed.

Post Navigation