Därför oroar sig småföretagare oftare för digitaliseringen av redovisning

1141-1

För ett stort antal småföretagare är redovisningen rent allmänt en stor huvudvärk. Det är så många detaljer som ska vara korrekta. Om du inte gör allting helt enligt boken så riskerar du böter eller sanktioner. Därför är detta ett av de områden där utomstående hjälp är som mest vanlig. Antingen genom att outsourca allt samman, eller anlita proffsen till att bygga upp ett bra system inom företaget.

Oavsett vilken lösning du väljer för din verksamhet så är detta något som du verkligen bör satsa på. Rapportering, redovisning, bokföring- allt detta är stommen i ett företag. Förutom att du slipper onödiga straffavgifter så kan du faktiskt tjäna pengar på att ha experterna nära dig. Något som många är oroliga för nu är dock digitaliseringen. Speciellt jobbigt känns det för de mindre företagen.

Lär dig från de bästa

Du måste inte kunna precis allting själv. Att driva en verksamhet är ett stort åtagande och alla har behov av hjälp. För att spara pengar i början är det många som tar hand om sin egen ekonomi och IT. Men ganska snart inser du att det är vist att delegera. Dels kan det frigöra värdefull tid som du kan lägga ner på sådant som du är riktigt bra på. Men vanligtvis så blir det både mer effektivt och korrekt genom att du lär dig från de bästa. Besök Klara Papper för att få veta mer.

Här har du chansen att få hjälp på hemmaplan. Om du vill så kan de göra precis allt, men annars så samarbetar de gärna med dig för att bygga upp ett bra system. Du eller dina medarbetare kanske klarar av vissa delar av ekonomin, men behöver hjälp med andra. Eller så bestämmer du dig för att hoppa över den biten helt och hållet med hjälp av outsourcing. Kontakta Klara Papper redan idag om du har frågor.

1141-2

Ingen marginal för fusk

Det finns företag som går framåt på grund av sina mindre ärliga transaktioner. Sedan finns det ett antal verksamheter som inte bryr sig så mycket om huruvida allting försiggår på rätt sätt eller inte. De företag som ser till att göra precis allting enligt lagboken är inte så väldigt många. Men de flesta försöker i alla fall att inte lura och fuska.

Expressen skriver här om vikten av att redovisningen sker korrekt. Det är någonting som du varken får fuska med eller låtsas som att det inte är så viktigt. Prata igenom saken med din bokföringsfirma. Se till att ha alla papper och uppgifter klara i tid, och var mån om att redovisningen görs på allra bästa sätt. Det är något som lönar sig i längden och som du kommer att ha nytta av i olika situationer. Även företag som inte behöver redovisa varje år gör det ändå, just för att det är lönsamt för dem själva. Hur mycket mer ska då inte verksamheter som har redovisningsplikt ta sig an uppgiften korrekt.

Den moderna företagaren

För inte så länge sedan så skedde allting på papper. Du skrev in i bokföringsluntan med bläck, för det fick inte ändras i efterskott. Nu för tiden så ligger allting på data. Inte bara i dina egna datorer men det är vanligt att utnyttja molntjänster för just den ekonomiska biten. En fördel med detta är att du kan komma åt dina uppgifter precis när som helst. När du är bortrest kan du fortsätta jobba med dina rapporter och redovisningar, vilken tid på dygnet som helst.

Småföretagare är mer oroade över digitalisering och redovisning än de stora jättarna. Läs mer på den här sidan i Dagens Nyheter. De stora företagen har ofta en hel avdelning avsatt för saker som digitalisering, redovisningar och annat som kommer deras väg. Hos mindre företag kan det handla om stora delar av deras resurser. Det är inte billigt att uppdatera sig men ofta så är det nödvändigt. Här kommer du återigen tillbaka till den gamla balansgången mellan vad du investerar och hur mycket du hoppas få igen.

1141-3

Nyttan av digitalisering

Det är viktigt att vara insatt i vad de olika utvecklingarna innebär. Du måste inte kunna alla detaljer, men en bra ledare känner till sina verktyg. För att kunna hålla jämna steg med det som händer kan du delegera olika personer att skriva en rapport. Din bokföringsfirma eller ekonomiska rådgivare kan mycket mer om dessa detaljer, och kan därför ge dig en uppställning med för- och nackdelar.

Egentligen är detta något som de flesta företag tillämpar varje dag. Du anställer folk som kan en viss sak för att du ska kunna lita på att de tar hand om den biten. En sådan relativt enkel sak som städningen outsourcas, och det är det samma på alla de andra nivåerna. Digitalisering är inte av ondo utan något som verkligen kan gynna ditt företag.

Den digitala dimensionen är något som alla måste förhålla sig till. Det är ett nytt sätt att arbeta på som kan föra dig till höjder du bara drömde om. Den har lett till nya affärsmodeller och de flesta håller med om att ingenting är som förut. Många tycker att det är mycket bättre och du finner ofta att det är de som har ett grepp om vad det egentligen handlar om.

Satsa på ditt företag

Det finns ingen anledning till att känna sig orolig för digitalisering, oavsett storleken på ditt företag. Du måste inte heller ha de allra senaste eller gå in på djupet med det elektroniska. Allt har sin plats, men vad som är viktigt är att satsa på ditt företag. Detta kan innebära en investering i nya program. Utbildning för dig och dina anställda. Nya rutiner som måste läras in och tillämpas.

Men i längden så är detta vad utveckling handlar om. Att våga ta steget fullt ut och utnyttja de fantastiska redskap som finns idag. Digitalisering minskar risken för misstag, och reducerar även den tid det tog att föra in allting manuellt. Ingen skulle kunna tänka sig att skriva för hand idag. Datorerna finns där av en anledning och digitalisering är en del av det dagliga livet.

Comments are closed.

Post Navigation