Därför spelar din placering av säkerhetsskåpet stor roll

820-1

De flesta arbetsplatser har minst ett säkerhetsskåp. För även om ditt kontor inte hanterar stora mängder pengar eller sysslar med ädelstenar så vill ingen förlora sina saker. En del verktyg, till exempel, kan vara nog så dyra i inköp. För en liten firma innebär det en stor investering. Många skolor sliter med begränsad budget. Deras datorer och annan utrustning kanske inte kan ersättas så snabbt om de blir stulna. Därför gäller det att vara noggrann med att låsa in allt som är av värde.

Något liknande kan tillämpas på privata hem. Du kanske inte tycker att du är så väldigt rik. Dina pengar sitter på ett konto eller så har du investerat i hem och båt. Men det lilla du har är ditt. Det är ingenting som du vill förlora. Vissa saker som gått i arv kan vara ovärderliga för dig. Därför kan det verkligen löna sig att ha ett värdeskåp även i hemmet.

Skydda ditt företag

Det kostar pengar att driva en verksamhet. Beroende på bransch, storlek eller ambition så kan det handla om ganska stora summor. Men även ett mindre företag är ofta baserat på stora uppoffringar och banklån, vilket är något som hör samman med affärsvärlden. Det är en fråga om att investera för att kunna få en större utbetalning. Allt detta kräver bra affärssinne, hårt arbete och de rätta redskapen.

Vad dessa redskap innebär kan variera. En bra kvittoskrivare är nödvändigt för en del företag. Andra investerar i kopieringsmaskin och datorer, tryckluftsborr eller skåpbil. Allt beror ju på vad du sysslar med och vart du vill komma. Men vad alla verksamheter har gemensamt är att de vill tjäna pengar. Samt att du inte vill bli av med dina verktyg eller utrustning. Därför måste du inte bara investera i bra redskap men även i olika sätt för att skydda ditt företag.

820-2

Datorerna måste ha virusskydd, brandväggar och annat som gör att ingen kan komma åt din information. Alla låser dörrarna till sin arbetsplats och många har också installerat ett larm. Du låter inte värdefulla saker eller dokument ligga framme, utan ser till att allt är på sin plats. På den här sidan finner du säkerhetsskåp som gör att du tryggt kan lämna arbetet på kvällen. De kommer i olika storlekar och modeller beroende på vad du vill förvara i dem.

Var ska skåpet stå?

Var säkerhetsskåpet placeras kan göra en viss skillnad. I vissa situationer kan det faktiskt vara avgörande för om ett inbrott lönar sig eller inte. Vanligtvis så väljer tjuvar lätta måltavlor. Mörka platser där de kan jobba i fred utan att någon ser dem. Ju fler dörrar som är låsta, desto längre tid tar det. Om de därför måste ta sig igenom flera låsta dörrar för att komma fram till det väl låsta säkerhetsskåpet så minskar risken att de hinner med det hela. Helsingborgs Dagblad skriver här om att det är viktigt att ha säkerhetsskåpen på rätt plats.

Det är klart att ibland har du helt enkelt otur. Tjuvarna lyckas stjäla dina saker och du får sätta igång med en rapport till försäkringsbolaget. Men även här har ditt värdeskåp en stor roll att spela. När du köper kassaskåp eller annan form av säker förvaring ska du välja ett skåp som är avsett för det du ska förvara i det. Det vill säga vissa skåp är gjorda för att hålla mer värdefulla saker. De är säkrare och svårare att ta sig in i. Försäkringsbolagen godkänner dem för ett visst värde. Om du förvarar dyrbarare saker än det är avsett för kanske du inte får tillbaka allt på försäkringen.

Saker som bör förvaras säkert

På en arbetsplats kan det vara dokument som du låser in. Sådant som ingen utomstående bör kunna se. Värdeskåpet bör också vara brandsäkert så att de kan klara av en brand samt släckningen av denna. Andra låser in sina verktyg. Dels är boden låst, men även därinne kan det vara bra med en extra anordning för mindre redskap. Laboratorier har ett stort ansvar, speciellt de som handskas med frätande ämnen eller mediciner.

Det samma gäller i hemmet. Alla som har små barn vet hur lätt det är för dem att skada sig. De är snabba och vill röra allt som de ser. Därför bör du ställa rengöringskemikalierna högt upp eller låsa in dem i ett skåp. SVT Nyheter skriver i denna artikel om att det är viktigt att man vet hur man ska förvara exempelvis mediciner i säkerhetsskåp på ett tryggt sätt. Just mediciner är viktigt att förvara rätt eftersom de kan göra skada om de hamnar i fel händer.

820-3

En säker arbetsplats som fungerar

Det är alltså viktigt att göra anordningar för en säker arbetsplats. Du måste tyvärr investera en del i att skydda det som är ditt. Samtidigt så måste det hela fungerar i de dagliga rutinerna. Om allt är inlåst längs inne i garaget så blir det bara jobbigt. Flera av de moderna säkerhetsskåpen kan bultas fast i golvet eller väggen. Detta ger dig möjligheten att ställa dem på en bra plats, men ändå ha lätt tillgång till dina saker.

Vapen, mediciner, verktyg, smycken- listan över dyrbara saker kan bli riktigt lång. Ofta är det dock inte bara det ekonomiska värdet som är av vikt. Du behöver vissa saker för att kunna jobba. För en del räcker det med en dator, medan andra har mycket mer till hjälp. Om något skulle bli stulet kan det stanna upp din verksamhet. Innan du får ut pengarna från försäkringen har du förlorat allt för mycket i arbetstid och inkomst.

Riktigt bra värdeskåp som står på rätt plats

Det är alltså huvudsakligen två saker som är viktiga när du skaffar värdeskåp. Modellen, storleken och upp till vilket värde du kan förvara i det. Vissa modeller har nycklar, medan andra kan låsas med en kod. Detta gör det lättare för flera personer att använda samma värdeskåp, och du minskar risken att bli av med nyckeln.

Sedan är det också viktigt att placera säkerhetsskåpet på ett bra ställe. Ställ det i ett låst rum i ett låst kontor som har ett bra larmsystem. Allt för att skydda det som är ditt.

 

Comments are closed.

Post Navigation