Därför står allt fler i kö för att bygga radhus 

617-6-1-ko-for-att-bygga-radhus

Att äga sin egen bostad är en härlig känsla, den går helt enkelt inte att beskriva. Det spelar ingen roll om det är en liten etta eller en hel villa. Den är din och bara din. Ja, kanske om en tjugo-tretti år vill säga. Du måste ju betala av lånet nästan hela livet. Men jag tycker inte det är ett problem, för det är ändå för din egen fördel som du betalar.

Du kan också bygga ett eget hus om du verkligen vill ha det perfekt för din familj. Eller så pass bra som du har råd med. Det kostar nämligen en hel del att både köpa tomt och bygga hus. Men om du satsar på din familj och ditt boende så ser du det som en investering. Det är värt allt du lägger ner på det för att ha en fristad, ett hem som du äger. Detta är dock inte så lätt har jag insett. Du måste ibland stå i kö ganska länge för att få en tomt.

Snabba och billiga radhus

Många som köper tomt och vill bygga hus betalar redan hyra någonstans. Därför är det alltid bättre om bygget går snabbt så du kan lämna det gamla hemmet. Det är klart att du kanske kan bo på plats i en husvagn eller liknanden, men det flesta som gjort det säger att det är mycket jobbigt. Lösningen kan istället vara byggelement. Prefabrikat som du bara sätter upp direkt på plats och som därför snabbar upp bygget avsevärt. Bostadsmoduler till bra pris är avgörande för de allra flesta kunder.

Att bygga en villa tar naturligtvis längre tid än att bygga ett radhus. Ibland kan det också vara svårare att få en tomt. För nu satsar staten på att få upp så många bostäder som möjligt. Snabbt ska det gå också. Målet är att dra ner på bostadsbristen som nu är akut i flera delar av landet. När jag läser om flera familjer som delar en enda lägenhet känner jag mig så ledsen. Och så klagar många av oss att alla barnen inte har eget rum. Timbeco har lång erfarenhet av byggelement för att bygga radhus och ett flertal andra typer av byggnader.

Många vill bygga radhus

Radhus är ett trevligt sätt att bo. Du har ditt eget hus med en liten trädgård, men med mycket mindre underhåll. De är billigare att bygga och äga, vilket också gör dem attraktiva. På det stora hela är de ett bra alternativ till lägenheter och villor. Nu för tiden har jag också sett hur de blandar bebyggelse. Det måste inte vara ett enda stort radhusområde. Istället försöker de få dem att smälta in samtidigt som de ger folk ett alternativt sätt att bo. Det kan bli ganska bra ibland tror jag, speciellt om du vill ha eget hus men inte byta skola och liknande.

Sydsvenskan skriver här om vinnarna som får bygga radhus. Jag tycker det är bra att de lägger ut ritningarna av nya radhus på olika arkitekter. Dagens byggnader är moderna och häftiga, utan att ge avkall på komfort och elegans. Själv är jag inte så mycket för de riktigt avvikande modellerna. En del vill så gärna ha ett unikt hus att de går till överdrift. I min åsikt i alla fall. Smaken är ju som bekant delad, så när du bygger eget kan du ju få göra vad du vill. Inom bygglovets ramar, som kan vara nog så restriktiva.

Construction Worker Building a House

Mitt eget drömhus

Vi trivs i vår bostad, den är perfekt för tillfället. Det är klart att alla drömmer om att designa sitt eget hus och få med allt sådant som du saknar just nu. Bland annat så skulle jag gärna ha en stor tvättstuga där allt ryms. Smutsiga kläder, tvättmaskin och tumlare, men också sådant som ska strykas eller lagas. Som ett litet rum där allt som har att göra med kläder sker. Med plats för mig att sitta och vänta på att maskinen ska bli klar. När du har barn är det ett dagligt tvättande, jag har aldrig utnyttjat min tvättmaskin så mycket som sedan barnen föddes.

Östgöta-Correspondenten skriver i denna artikel om hur allt fler står i kö för att bygga exempelvis radhus. Jag tror att vår familj skulle passa allra bäst i en stor villa. Där barnen kan springa omkring med sina kusiner och kompisar och känna sig helt fria. Jag har plats med min tvättstuga och även ett hemmakontor. Drömma kan du ju alltid göra, även om jag faktiskt är ganska nöjd med vad jag har. Ännu har vi inte bestämt oss för att stå i kö för ett radhus. Det är dock något mycket populärt och eftertraktat. Jag tror att detta visar på hur viktig din bostad är. Ditt hem där hela familjen ska trivas, oavsett om det är en lägenhet eller ett radhus.

Comments are closed.

Post Navigation