Fem favoriter för mingelmaten

519-1

Jag älskar mat. Den som känner mig vet att det inte finns någon annan som är så fascinerad av allt som har med mat att göra som mig. Kanske får det dig att skratta men jag är säker på min sak. När jag har semester ägnar jag den åt att resa runt i världen för att besöka nya restauranger. Det är oerhört roligt och jag lär mig mycket på vägen.

Jag har nog varit på många hundra restauranger, kanske tusen. Det är inte något jag talar om jämt men säkert ett faktum som mina vänner och min familj fått höra ofta om. När man gillar något så är det ju tyvärr också ett faktum att man ofta vill prata om det. På både gott och ont.

Den som gillar mat gillar med stor sannolikhet också tanken med att mat samlar människor och får dem att tala med varandra. Detta är en av huvudanledningarna till att jag också gillar att ha kalas. Där försöker jag på olika sätt att bjuda in personer som kan ha stort utbyte av varandra men som kanske inte skulle träffas naturligt. Det leder alltid till spännande möten tycker jag.

Med åren har jag dock lärt mig att den stress som kommer med att ordna ett kalas och samtidigt mat och annat inte är värt det, eller i alla fall sällan. Därför satsar jag numera på att anlita catering både till privata kalas och till sammankomster jag har på exempelvis mitt arbete. Du kan köpa mat till företag och få den smidigt levererad på relativt kort tid och det gillar jag. Ibland händer det ju att man vill kunna bjuda in en potentiell kund och ha något trevlig att äta. Jag har personligen fem favoriter för mingelmaten i sådana situationer men det varierar såklart för alla och det gäller att välja med omsorg.

Det är ett faktum att många söker mingelmat i Stockholm eftersom det minskar stressen att få maten levererad och man istället kan fokusera på anledningen till varför man bjuder hem människor. Fördelarna med att använda catering är många.

Fördelar med att anlita catering

  • Du sparar tid som du istället kan lägga på andra och viktigare saker. Om det gäller för ditt företag kan du jobba undan viktiga uppgifter och om det är privat kan du istället fokusera på att glädjas åt ditt framtida kalas. Personligen älskar jag tidsfaktorn och använder den ofta som ett argument för att satsa på catering.
  • Du sparar energi som du istället kan lägga på att ha roligt medan kalaset sker. Detta är något som är få förunnat om man vill ha party. Du kan välja fem favoriter för mingelmaten och sedan bara ha skoj och låta cateringföretaget ta hand om resten.

Media skriver om catering

519-2

I tidningar skrivs det ofta om olika typer av mat och hur man arrangerar det bästa kalaset. Vare sig det gäller fem favoriter för mingelmaten eller något annat är det ett faktum att man tjänar på att läsa dessa artiklar om man vill hitta kul inspiration. Nyheter24 skriver här om den bästa mingel- och plockmaten och detta är en kul artikel att läsa för alla som vill hitta bra mat för just deras sammankomst.

Expressen tipsar här om fem favoriter för mingelmat och kanske kan du hitta den bästa maten för ditt kalas i denna artikel. Det är alltid kul att läsa om mat tycker jag och jag hittar ofta den bästa menyn genom att läsa på om vad som finns där ute. Det skadar ju aldrig att våga gå utanför ramen tycker jag och satsa på något man aldrig ätit förut tillsammans med ett par klassiker som alltid fungerar. Alla är ju olika men det är mitt bästa tips faktiskt.

Tänk så här när du väljer mingelmat

Jag har varit ansvarig för ett antal olika kalas nu och jag har ett par riktigt bra tips för den som vill lyckas med att beställa riktigt bra catering.

  • Kolla in hur många gäster du ska ha. Det kan vara smartare att välja en viss sorts mat om kalaset är stort och en annan sort om kalaset är av den mindre sorten. Det ska fungera rent praktiskt med den mingelmaten du väljer. Saker som exempelvis kallnar snabbt kanske inte passar om man måste stå i kö för att plocka av maten som erbjuds.
  • Se över din budget. Olika sorters mat passar såklart till olika typer av budget. Har du en stor har du också mer frihet att välja rätt men du kan vinna mycket på att satsa på fem favoriter för mingelmaten och sedan gå för fullt för det. Klassiker som fungerar men som kanske inte kostar så mycket är aldrig fel. Huvudsaken så som jag ser det är ju att gästerna gillar det.
  • Kolla på nätet efter bra tips. Det skadar aldrig att läsa på ordentligt om vad andra har upplevt kring maten och ett visst företag som levererar catering. Då får du tips på dels vad du ska undvika och dels vad du ska satsa på.
  • Läs igenom villkoren för din investering innan du bestämmer dig för något. Då vet du precis hur du ska hantera eventuella problem utan att få några överraskningar. Be gärna en till person att läsa igenom det hela med dig så blir det enklare att undvika att missa något viktigt.

Jag tycker helt enkelt att du ska satsa på kalas där du kan njuta av det du ordnat, utan krångel.

Comments are closed.

Post Navigation