Maxa karriären med ett säljjobb

123-6-maxa-karriaren-med-ett-saljjobb-1

Jag har ända sedan jag fick mitt första jobb i gymnasiet vetat att jag velat bli säljare. Inom vilken bransch var länge oklart men jag har alltid varit säker på att jag älskar känslan av att göra en affär, oavsett hur stor eller liten den varit. Mitt mål är med andra ord att lyckas i branschen långsiktigt och att jag därigenom ska kunna få mitt absoluta drömliv.

Säljjobb är bra för karriären

Jag gillade mitt första jobb på en snabbmatskedja. Självklart är det så att en del av jobbet är att faktiskt ta fram maten som kunden beställer men det är ändå ett säljjobb. Att jag dessutom visade intresse för just säljdelen gjorde att jag snabbt fick möjlighet att förbättra mina färdigheter inom detta område och det är något jag är glad över idag.

Att maxa karriären med ett säljjobb är en självklarhet för den som vill komma någon vart i ett samhälle där vi alla vill sälja något vare sig det är oss själva eller en produkt eller tjänst. Eftersom marknaden är mycket dynamisk är det dock ett faktum att inte alla företag överlever och uppsägning på grund av arbetsbrist är en verklighet som företag ibland står inför. Som tur är har jag alltid funnit att det inte är svårt att hitta ett nytt jobb inom sälj så länge man är duktig och passionerad för det man gör.

Fördelar med att jobba som säljare

  • Du får öva på dina färdigheter att övertyga människor och samtidigt få dem att känna sig som de viktigaste personerna i världen. För det är så som jag ser det faktiskt det som säljande handlar om, att vara trevlig men samtidigt sälja och få personen som står framför en att må riktigt bra.
  • Du får frihet eftersom du ofta kan hitta jobb som har arbetstider som passar just dig och dina önskemål. Detta är unikt tycker jag och något jag gillar med det är att denna typ av arbetstider kommer att kunna göra att jag kan anpassa mitt jobb efter exempelvis barn och familj när det blir aktuellt.
  • Du kan tjäna precis hur mycket du vill. Många jobb inom säljbranschen innebär att man får en baslön och sedan får man kommission. Detta betyder att ju mer du säljer desto mer tjänar du och detta är en motivator som man sällan hittar inom något annat yrke – det lovar jag.

Använd strategi för att hitta jobb

Nyfiken på att få veta mer – gå hit för att hitta lediga säljjobb som passar dig och maxa karriären med ett säljjobb som är perfekt för dina kvalifikationer och något du verkligen brinner för. Enligt min erfarenhet är det nämligen så att det gäller att verkligen känna något för produkten eller tjänsten man säljer om man vill lyckas på riktigt inom området.

Jag önskar att jag då jag började hade haft någon som kunde ge mig bra tips på vad jag skulle tänka på när jag letade jobb eller ville utvecklas i min karriär. Tyvärr hade jag inte det men jag har lärt mig på vägen och detta är något jag är glad över då jag nu kan tipsa andra.

Tips när du ska hitta ett säljjobb

  • Börja med att göra en lista över vad du verkligen drömmer om att sälja. Vad är det du vill ha ut av din arbetsdag? Är det att träffa många människor eller att istället fokusera på någon enstaka kund. Vill du sälja riktigt svåra och dyra saker eller saker som är något som alla vill ha redan innan de går in i butiken eller kommer till ditt företag? Du bör dessutom fundera på om du vill vara verksam inom företag till företags-försäljning eller om du hellre vill sälja till privatpersoner.
  • Maxa karriären med ett säljjobb genom att använda ditt nätverk. Fråga människor du känner om de har bra tips på sätt du kan ta dig vidare i karriären. Att höra med dem som lyckats bra är alltid ett koncept som är lyckosamt i längden. Se bara till att du frågar någon du verkligen litar på för att försäkra dig om att du får bra svar.

Media skriver om försäljning

123-6-maxa-karriaren-med-ett-saljjobb-2

Även i media tycker jag att man skriver mycket om försäljning och detta är väl inte så konstigt med tanke på att samhället baseras på detta till stor del. Nyheter24 skriver här om hur säljjobb är en smart väg att gå för att maxa karriären och detta är en artikel för alla som är nyfikna på att börja inom branschen. Mitt personliga tips helt enkelt. Sundsvalls Tidning rapporterar nu om hur allt fler unga väljer säljjobb utomlands och om jag inte hade flickvän skulle jag satsa på detta fullt ut tror jag. Kanske får jag dock med henne till ett spännande land en dag.

Comments are closed.

Post Navigation