Nyttan av massage under graviditeten

Alla som varit gravida vet hur skönt det är när ens partner masserar rygg och skuldror, ibland är faktiskt detta det enda som fungerar för att kunna slappna av och somna. Jag var lite gnällig ibland men efter en ordentlig massage så orkade jag upp och ta hand om alla sysslor igen. I alla fall de som jag hade lov att göra, tack och lov att jag fick hjälp under graviditeterna av min älskade man.

Pregnant Woman Holding Her Belly

Men något som också kan göra stor skillnad är att gå till en utbildad person och få en riktig graviditetsmassage. En del behöver det på grund av foglossning, hormonerna blir ju helt vilda så fort man blir gravid. Vissa av mina väninnor har behövt använda kryckor under i alla fall delar av graviditeten, men med massage så mådde de så mycket bättre. Det är fogarna runt om bäckenet som luckras upp, det ska bli plats för barnet men ibland blir det rätt så smärtsamt.

Själv hade jag inte de problemen men vartefter magen växte så blev det liksom fel belastning på hela kroppen. Jag började luta mig åt ena hållet för att kunna bära upp magen med resultatet att vissa av musklerna blev stela och ömma. Men efter ett par gånger med massage så mådde jag mycket bättre. I tillägg så gav de mig tips och råd om hur jag skulle gå, stå och sitta för att inte problemen skulle komma tillbaka. Små detaljer som hade stort inflytande på min hälsa.

Det gäller att gå till ett bra ställe där de har erfarenhet av gravida kvinnor. Man kan gå hit för att få gravidmassage i Linköping. De vet hur gravitationen förändras i takt med att bebisen växer. Ben och armar svullnar gärna upp förutom att musklerna blir stela och ömma. Men allt detta kan man få hjälp med här, massagen fungerar verkligen.

Alla säger att det inte är en sjukdom att vänta barn, ibland kan det till och med vara svårt att bli sjukskriven för sina olika krämpor. Naturligtvis har de rätt, det är absolut inte en sjukdom. Men bra nära skulle jag vilja säga för aldrig har jag mått så dåligt som under graviditeten. Vi var jätteglada att få barn, inget tvivel om den saken. Men fysiskt kändes det som att kroppen  höll på att falla i bitar. Vissa dagar gjorde det ont precis överallt, förutom att jag var tvungen att gå och kissa varannan minut!

Så även om det inte handlar om en sjukdom tror jag att det är viktigt att ta hand om sig när man väntar barn. Det ska vara en trevlig tid, dessa månader när man väntar på att den lille ska komma ut så man får lära känna varandra lite bättre. Själv kommer jag nog att satsa ännu mer på mig själv om jag blir gravid igen. Gå på mer massage och vattengympa för gravida, prenumerera på tidskrifter och skaffa en sovkudde. Aktiv Träning & Massage har lång erfarenhet inom branschen. De kan helt säkert lägga upp ett bra program för massage som gör att graviditeten blir något lättare.

Foglossning och annat kanske man inte har så mycket kontroll över, förutom att lindra det. Men bra många åkommor och besvär under graviditeten kan förhindras med lite extra omsorg om sig själv. I den här artikeln från Örnsköldsviks Allehanda kan man läsa om hur man kan få massage som gravid och vid födseln. När man tar hand om sig själv och sin kropp så är jag övertygad om att graviditeten kommer att gå som en dans, och innan man vet ordet av så är det dags för nästa del av att vara mamma.

Comments are closed.

Post Navigation