Sa beter du dig pa stranden med barnen 

Vi som har barn tycker det är självklart att ta dem med sig överallt, och det är något som andra bara får acceptera. Det är klart att man försöker hålla koll på ungarna, de ska ju inte springa över folks filtar och skvätta sand. Men barn är inte lika tysta och lugna som en pensionär, det bara är så. Samtidigt så finns det ju föräldrar som släpper lös barnen och sedan lägger sig ner med en veckotidning, utan att kasta så mycket som ett öga på dem. Det blir andra föräldrar som ser till att de inte drunknar eller gör illa sig på andra sätt. Sånt är ju inte så roligt och inte alls acceptabelt. Går man till stranden med sina barn måste man hela tiden ha uppsikt över dem, det finns mycket som kan hända och det gäller ju också att respektera andra.

183-5-stranden-med-barnEn annan sak som en del tycker är dåligt är när barnen badar nakna. De flesta små barn älskar ju att få ta av sig alla kläder och gå omkring med en liten naken stjärt. Men personligen föredrar jag när de i alla fall har blöja på sig. Det är inte så kul om de kissar överallt, men framför allt så är det inte bra för dem att få in smuts överallt. Köp en blöjbadbyxa hos LOVeLLY och ha en härlig upplevelse i poolen med ditt barn. Både du och barnen kan känna sig fria att leka så mycket som möjligt utan att tänka på toalettbesök.

Jag tycker det är riktigt roligt att kombinera och matcha kläderna till de små, precis på samma sätt som vi vuxna gör. Det finns så många söta barnkläder och tillbehör idag att de nästan ser mer trendiga ut än oss mammor. Här är en turkos blöjbadbyxa från ImseVimse som garanterat kommer sitta bekvämt på ditt barn. För det ska ju vara både bekvämt, nyttigt och snyggt- men det ena behöver inte utesluta det andra.

Något annat för oss föräldrar att tänka på är att andra inte kan vara helt tysta när det är dags för en liten eftermiddagslur. På vissa stränder är det ganska fullt, och det är inte helt ovanligt med musik. Det tycker jag är riktigt härligt, stranden får mer liv och man känner sig riktigt avslappnad. Om de spelar musiken allt för högt på filten bredvid kanske jag ber dem lite snällt om att sänka volymen, men annars så är det ju faktiskt en allmän plats. Det är lite som ett våningshus utan väggar, en stor samling folk som inte känner varandra och som lever sina liv sida vid sida. Med andra ord behöver man ha en stor portion tålamod och vara öppen för det mesta.

Vi ser alltid till att ta med några lugna aktiviteter för barnen, så att de kan sitta stilla lite mellan varven. Ett par böcker, en kortlek eller en platta med deras spel. Många gånger är det viktigt för oss föräldrar att delta med barnen i deras lek, vare sig det är i vattnet eller på filten. Sommar och strand är ett utmärkt tillfälle att vara tillsammans, att komma närmare varandra. Man kan ha fantastiskt kul på stranden med barn i olika åldrar, det gäller bara att släppa lös och hålla igång. När det sedan är dags för en glass så smakar den så mycket bättre. Aftonbladets expert berättar här om hur du skall bete dig på stranden med barnen. Det finns många bra tips för både stora och små om vett och etikett på stranden.

Egentligen är det lika viktigt att bete sig ordentligt på stranden som i affären eller lekparken. Det handlar om att inte vara överdrivet känslig, men samtidigt själv känna sig fri. Mina barn älskar att gå och bada, det är något vi gör flera gånger i veckan, och de har lärt sig hur man uppför sig på stranden. Detta gör att både jag och de runt omkring oss kan slappna av och njuta av sommaren.

Comments are closed.

Post Navigation