Så hjälper du vinterfnasig hud

Jag tycker om hösten, det är en vacker tid när allt verkar gå till ro. Först syltar och saftar vi, det hör till den tidiga höstens sysslor. Men framför allt så tycker jag det är viktigt att klä på barnen och gå ut och leka. Vi hoppar i höstlöven som ramlat ner och tar oss ut i skogen för att plocka svamp. Trots att det börjar bli mörkt och ruggigt redan så är det också en mysig tid.

74-5-tips-for-vinterfnasig-torr-hudDet enda problemet är naturligtvis att huden ganska snabbt börjar bli torr och fnasig. Den tycker inte lika mycket om  hösten som jag, och det krävs lite extra omsorg för att ta hand om den. Men jag har fått en del bra tips som faktiskt fungerar, och ser hela tiden efter nya saker att pröva på. Helst ska det ju vara naturligt också, jag använder gärna ekologiska eller andra naturliga produkter.

Men just för att det är en kamp mot torr hud så brukar jag boka in ett besök hos min hudvårdsterapeut. Det räcker med en ordentlig behandling för att huden ska få en bra start på vintern. De rengör huden och lägger en mask, och sedan får jag noggranna instruktioner om hur jag ska fortsätta behandlingen själv hemma. Odenplans Skönhetscenter har varje år hundratals nöjda kunder.

Jag har gått hos dem en längre tid nu, och är mycket nöjd. Det känns underbart att ta sig en eftermiddag och bli bortskämd. Ibland glömmer vi mammor bort att ta hand om oss själva, men det är inte bra. Vi behöver en rejäl skönhetsbehandling då och då, men om det inte finns tid för det så nöjer jag mig gärna med en behandling mot torr hud. Du kan klicka här för mer info om deras ansiktsbehandling.

Det är ju inte så att jag går på ansiktsbehandling varje vecka, även om det ibland känns som att det behövs. Torr hud är så vanligt under höst och vinter, det är bra många som sliter med det. Men man kan göra ganska mycket själv, det gäller bara att vara metodiskt och inte fuska. Till att börja med ser jag till att rengöra huden ordentligt, speciellt på kvällen när allt smink ska bort. Sedan måste huden återfuktas med en bra kräm, jag har en speciell för dagen och en annan för natten. I Västmanlands Läns Tidning kan du i den här artikeln läsa mer om hur du hjälper vinterfnasig hud.

Personligen tycker jag det är viktigt att välja bra produkter, hudvård är inget man ska vara snål med. Speciellt viktigt är det för barnen, men även för oss vuxna. Vi har behov av lite extra hjälp under de kalla vintermånaderna, oavsett om man är ute mycket eller inte. Även innemiljön kan påverka huden negativt, med konstgjord värme och torr luft. Det är helt klart en kamp, men en som jag ser till att vinna.

Det tar naturligtvis lite tid att smörja in sig och göra rent huden varje dag, men det är verkligen värt ansträngningen. Jag använder inte heller samma krämer på sommaren som på vintern, det kalla klimatet kräver en lite tjockare eller mer fuktighetsgivande kräm. Mina barn har sina egna krämer, deras hud är ju ännu känsligare. Men för oss alla så försöker jag hålla mig till så naturliga produkter som möjligt, det finns riktigt bra alternativ.

Innan vi ger oss ut och leker i snön så smörjer jag in både mig och barnens ansikten med en speciell kräm som också har solskydd. Det kan bli ganska starkt för huden när den vita snön reflekterar solen, men åh vad fint det är! Vi åker pulka och kälke nerför den lilla backen bakom huset, det brukar samlas en del barn och stämningen är på topp. När vi sedan går hem är det varm choklad och kanelbullar som gäller, men sedan ser jag till att tvätta av dagkrämen och sätta på den för natten.

Jag är inte speciellt känslig i huden, inte som en del av mina kompisar. De behöver bara se ett höstlöv falla ner så fnasar sig huden. Vad jag däremot har märkt är att om jag inte gör allt på rätt sätt, kanske hoppar över mina rutiner några dagar, så blir huden torr och läskig. Dels är det inte snyggt, men jag tycker också att det börjar klia lite. Det kanske bara är i min fantasi, men jag föredrar att ha en väl fuktad hud.

Det gäller att kämpa mot vinterfnasig hud och inte låta den komma fram överhuvudtaget. Många gånger så finns det inga genvägar utan det gäller bara att smörja in sig minst morgon och kväll. En ren hud som fuktas på rätt sätt kommer inte att fnasa sig, det bara är så. Istället kommer den att ha en vacker glöd som gläder både en själv och andra.

Comments are closed.

Post Navigation