Så kan ert företag rekrytera topptalanger

89-6-sa-kan-ert-foretag-rekrytera-topptalanger-1

Jag har nu haft företag i över tio år och har onekligen lärt mig en hel del saker på vägen. Antalet misstag är många men jag är övertygad om att detta är en del av att bli den företagare man drömmer om att bli. En av de svåraste sakerna med att driva företag är att anställa och hantera all administration kring de medarbetare man har.

Drömmen om ett eget företag

Missförstå mig inte, jag älskar att jag driver ett företag där jag faktiskt kan ha medarbetare. Det är ju en dröm för många nya entreprenörer att få verksamheten att gå så bra att man kan utveckla det på så sätt. Det kräver dock en hel del arbete att få saker att fungera rent administrativt men även praktiskt.

Som tur är finns det idag många hjälpmedel som gör att det är enklare än någonsin att anställa såväl som att hantera de medarbetare man har. Det är idag möjligt att förenkla rekryteringen med systemet eRek som är ett populärt val bland många jag känner som driver företag. För mig personligen har detta gjort livet mycket enklare under min arbetsdag och jag är glad att jag hittat ett sådant verktyg.

Fördelar med rekryteringsverktyg

  • Du riskerar inte att felrekrytera någon vilket innebära att det är mycket kostnadseffektivt att satsa på ett rekryteringsverktyg. Det sparar dig helt enkelt pengar och tid i längden och så kan ert företag rekrytera topptalanger.
  • Du får en tydlig väg framåt redan från början. Allt du behöver göra är att definiera vem det är du söker. Verktyget kan hjälpa dig att rensa ut och därigenom hitta kandidater som passar ditt företag och den tjänst du vill tillsätta.

Bemanningsverktyg är smidiga för seriösa företagare

89-6-sa-kan-ert-foretag-rekrytera-topptalanger-2

Många företagare börjar med att anställa människor på olika typer av arbetstid. Det är ju långt ifrån säkert att man har möjlighet att anställa någon på heltid redan från början, så har det i alla fall varit för mig. Nyfiken på att veta mer om något som hjälpt mig när jag har personal på olika arbetstid – håll koll på arbetad tid med bemanningsverktyg ”Staff” från Recruto AB och gör allt mycket smidigare än någonsin förut för dig själv såväl som för dina medarbetare.

Så kan ert företag rekrytera topptalanger är en rubrik jag ofta ser i media av olika slag och jag älskar att läsa dessa artiklar. Anledningen till detta är först och främst att jag anser att man som företagare alltid har mer att lära sig oavsett hur länge man drivit en verksamhet. Jag vill liksom alltid fortsätta att lära mig saker oavsett hur gammal jag blir och rekommenderar det alltid till andra människor inom området. Tro det eller ej men det händer ofta att jag får frågor om saker man bör tänka på när man startar företag och jag delar gärna med mig.

Rekrytering i media

Media är en utmärkt plats att leta efter inspiration och fakta kring hur du rekryterar på bästa sätt eller bemanningsverktyg som fungerar. Jag rekommenderar alltid företagare som vill ha information att läsa i media om just rekrytering och bemanning. Örnsköldsviks Allehanda skriver om vikten av korrekt rekrytering och detta är en intressant artikel för alla som på något sätt kommer i kontakt med ämnet. Om hur du rekryterar topptalanger skriver Internetworld om på denna sida och detta är en kul läsning för den som vill veta mer.

Jag tänker så här kring rekrytering och bemanning. Jag vill anlita människor som inte nödvändigtvis kan allt sekunden de anställs utan människor som har en bra grund att stå på och som är villiga att utvecklas inom sitt yrke. Så kan ert företag rekrytera topptalanger och utvecklas på allra bästa sätt.

Jag har märkt att många nya företagare eller sådana som står inför att anställa för första gången har problem med att veta hur de ska tänka för att välja det bästa sättet att rekrytera eller hantera sin bemanning. Det finns dock ett par saker man kan ta med sig för att göra rätt val enligt min erfarenhet.

Tänk på detta när du väljer rekryteringsprocess

  • Börja med att göra upp en bra budget för hur mycket det får kosta att anställa någon. Det är naturligtvis en investering i ditt företag att anställa men det gäller att balansera utgifter mot inkomster för att se till att det blir en hållbar sådan. Så kan ert företag rekrytera topptalanger.
  • Kolla sedan med affärsbekanta som du ser upp till hur de har gått tillväga för att rekrytera eller bemanna sitt företag på bästa sätt. När jag insåg hur mycket gott jag kan få ut av att våga höra med människor i min omgivning om dessa saker så har jag gjort långt fler smarta val än innan.
  • Ställ frågor till det företag som står bakom det rekryteringsverktyg du är intresserad av att välja. Då blir det enklare att skapa sig en tydlig bild över vad som gäller och om det är rätt väg att gå för just er verksamhet. Alla seriösa aktörer på marknaden är mer än glada över att få svara på dina undringar, det lovar jag.
  • Glöm till sist inte att se till att du läst igenom alla villkor för din investering redan innan du skriver på något. Då blir det enklare att undvika tråkiga misstag och överraskningar du minst sagt vill undvika som företagare. Be gärna någon att läsa igenom villkoren tillsammans med dig för att försäkra dig om att allt är korrekt och positivt för er.

Ett mer flexibelt liv som företagare

89-6-sa-kan-ert-foretag-rekrytera-topptalanger-3

Jag älskar att driva företag men det är hårt arbete. Därför säger jag alltid till alla jag pratar med som är intresserade av entreprenörskap att se till att man väljer något man verkligen känner sig passionerad för. Då öppnas nämligen en fantastisk värld upp för dig och ditt liv. Drömmen för de allra flesta är ju att kunna leva av något man verkligen gillar och för mig är det efter många års hårt arbete äntligen verklighet.

Comments are closed.

Post Navigation