Så väljer du rätt bågar till läsglasögonen

634-1

När jag tänker på läsglasögon så är det alltid mamma jag ser framför mig. Hon kunde aldrig hitta sina glasögon utan det var ett förfärligt letande varje gång hon skulle kolla mobilen eller läsa något. Jag tror att till sist så köpte hon ett extra par och lade dem i köket, så att de alltid skulle finnas till hands. Idag förmodar jag att det är ännu lättare eftersom läsglasögon kostar så pass lite. Du kan ha flera stycken om du så önskar och om det gör det enklare för dig att alltid veta var de är någonstans.

Men bara för att de är billiga så måste de ju inte vara fula. Många av mina kompisar har läsglasögon, för det är inte bara gamla som kan behöva lite hjälp. Och de har verkligen tagit sig tid att välja bra bågar för sina glasögon. Det är inte bara att köpa första bästa som du hittar på macken. De kan vara bra vid behov, men det finns så många snygga varianter att du bara måste titta på dem.

Välja rätt glasögon

När du skaffar dig glasögon kan det vara bra att analysera din ansiktsform. För det som passar ett runt ansikte kan se tråkigt ut på ett avlångt ansikte. Var ögonen sitter kan också påverka hur din slutliga look kommer att bli. Precis som du väljer kläder noga ska du också ta dig tid att välja glasögon. Vi har haft mycket roligt tillsammans när det är dags för nya brillor. Det ena paret efter det andra ska provas innan de har hittat den perfekta bågen. Snygga läsglasögon gör alla glada eftersom de hjälper en av både se väl och se bra ut.

Förutom formen så är naturligtvis färgen en viktig detalj. Du kan alltid välja en neutral färg som svart eller brun, de passar till precis allt. Om de bara går bra ihop med dina ögon och ansiktsnyans så kan du alltid ta det som ett säkert kort.  Men ibland tycker jag att det behövs lite extra färg. Något som kan piffa upp din vardag och göra att du känner dig gladare. Gärna en färg som matchar dina kläder eller andra accessoarer. Du hittar tuffa läsglasögon för alla smaker hos Blinkablink.com.

634-2

Hitta din egen stil

Vissa människor syns. Som en av mina väninnor, när hon kommer in i rummet så vänds allas blickar mot henne. Inte för att hon är så speciellt snygg, även om hon har en viss charm. Men för att hon klär sig på ett sätt som nästan är provocerande. Inte på ett elakt sätt, utan du ser med en gång att hon inte bryr sig vad andra tycker. Istället har hon precis de färger och mönster som hon själv trivs med. Ibland kan de vara nästan absurda, men på något sätt så passar de henne.

Du skulle kunna tro att hennes glasögon är rutiga eller randiga. Men hon har faktiskt valt att använda svarta bågar för det mesta. Förutom när hennes kläder är enfärgade eller mer dämpade. Då tar hon fram sina illröda eller djupt blå bågar, för naturligtvis har hon fler än ett par. De flesta av oss är naturligtvis inte så extrema när det kommer till vad vi har på oss. Men jag tror att det är viktigt att hitta din egen stil. Att välja både kläder och tillbehör som du känner dig avslappnad med. Svensk Dam skriver här om hur du väljer rätt bågar till läsglasögonen.

För kläder, väskor, smycken och glasögon har mycket att säga till om hur din dag kommer att bli. Jag har själv märkt att när jag piffar upp mig lite extra så påverkar det hur jag mår. De där få minuterna på morgonkvisten med sminkväskan och hårfönen lönar sig verkligen. När jag väljer mina kläder och tillbehör med omsorg, och inte bara tar det som jag av erfarenhet vet passar ihop. Så jag tror att även glasögon ska väljas enligt din stil. Gärna ett par neutrala som du kan ha för det mesta. Men även ett eller flera par som ger dig en extra liten kick i rätt riktning.

Ett liv utan glasögon

En orsak till att många inte vill använda glasögon är att de förknippas med åldrandet. Även de som har perfekt syn börjar få problem när de halkat över 40-års tröskeln. Att det sedan finns många yngre som både har läsglasögon eller över huvud taget inte klarar sig utan linser eller glasögon tänker de inte så mycket mer på. Det allra bästa vore naturligtvis att aldrig behöva ha problem med synen. Eller rättare sagt, slippa tänka på glasögonen. MacWorld skriver i denna artikel om tekniken som ska göra att människor struntar i läsglasögonen.

634-3

Samtidigt som många önskar de kunde vara utan sina glasögon så finns det andra som har bågar med vanligt fönsterglas. De vet att de ser bättre ut med ett par glasögon, men behöver dem egentligen inte. Snygga bågar kan nämligen vara en av dina bästa tillbehör. Själv älskar jag att ha halsdukar eller en liten scarf runt halsen. För att inte glömma örhängen, det kan jag inte vara utan ens när jag bara ska ner och köpa lite godis. Andra väljer att ha glasögon långt innan deras syn blivit så pass dålig att det faktiskt blir ett måste. Kan man öva sig i att se bättre? Hör mer i det här inslaget i Sveriges Radio.

Moderiktiga läsglasögon en fördel

Modet växlar ganska rejält ibland, även om den del klassiker stannar kvar. Jag tycker det är roligt med mode, men är inte slav under det. Du ska själv kontrollera din smak och vad du har på dig. I min åsikt så ska modet vara en fingervisning, eller något som kan vara roligt att bry sig om. När alla andra har något så kan du i alla fall prova det för att se om det passar dig. Som läsglasögon, till exempel. för några år sedan skulle bågarna vara stora och nästan fyrkantiga. Sedan var det runda glasögon som var högsta mode.

Men vare sig modet bjuder på fyrkantiga eller ovala läsglasögon gör du väl i att se vad som passar dig. Helt klart kan ett par moderiktiga glasögon få hamna i varukorgen. Det spelar ingen roll om de inte är de allra bästa för din ansiktsform. Men jag tycker nog att du också ska satsa på det som passar just dig. Ett par bågar som framhäver dina vackra ögon men gömmer din inte lika snygga näsa. För att bara ta ett exempel på hur du kan göra mycket åt ditt utseende med hjälp av ett par läsglasögon.

Utnyttja dina starka drag

För både kläder och tillbehör kan användas till att dra uppmärksamheten till de delar av din kropp som du är stolt över. Eller som du vet är snygga. Det är helt okej att ha ett stort skärp om din midja är trådsmal, eller välja utsvängda byxben om det passar din form. Om ditt ansikte passar bäst med runda glasögon kan det göra underverk för ditt utseende. Läsglasögon är viktiga, eftersom ansiktet är det första folk lägger märke till. Så satsa på dig själv och välj minst ett par härliga bågar. Effekten kommer att bli häpnadsväckande, och ge dig ett starkare självförtroende.

Comments are closed.

Post Navigation