Så väljer du rätt bolagsform

77-6-sa-valjer-du-ratt-bolagsform-1

När man först väljer att starta eget företag är det mycket man måste tänka på. Vilken bolagsform man ska driva företaget i är förmodligen en av de viktigaste frågorna utöver att man har en bra budget förstås. Det finns som tur är idag bra hjälp att få för att man på så sätt ska få den bästa starten på företagets väg till toppen. Detta är något jag är glad över.

Så är det att driva eget företag

Den som startar eget företag måste inte bara tänka på att göra det inom ett område man känner starkt för, man måste också kunna hantera en mängd olika beslut och situationer man kanske inte räknat med förut. Detta är något jag fick erfara när jag startade mitt första bolag för länge sedan. Jag hade tyvärr ingen som kunde råda mig kring olika saker och detta är därför något jag lägger ned mycket tid på när jag träffar entreprenörer som nästan inte kan vänta på att starta upp det företag de drömmer om idag. Fördelarna med att ta hjälp med det man inte kan själv är många, oavsett vad det gäller inom företagsvärlden tycker jag.

Det svåraste för mig var siffror och jag tror att detta kan vara fallet för många. Idag har jag därför hjälp med redovisning och bokföring och detta är något av det bästa jag gjort när det kommer till investeringar.

Fördelar med att ta hjälp med redovisningen

  • Du har alltid någon att fråga om du undrar över något. De finns helt enkelt bara ett telefonsamtal eller ett mejl bort. Detta är en extra trygghet för alla nya (och erfarna) företagare.
  • Du missar inga viktiga deadlines eller dokument som myndigheterna vill ha. Istället har du experter som ser till att allt kommer in i tid och är ifyllt på rätt sätt. Det kräver att du litar på att du gjort ett bra val men för mig och alla andra jag känner som driver företag är det mer än värt det.
  • Jag vet också att det innebär att jag får tillgång till alla skattefördelar och liknande som jag har rätt till. Detta har alltid varit en oerhörd lättnad för mig, speciellt när jag var helt ny inom företagarområdet och behövde alla ekonomiska fördelar jag kunde få. Det kan vara svårt att hitta allt sådant själv.

Nyfiken på att hitta en redovisningsbyrå för dig – Bokoredo är en populär redovisningsbyrå i Stockholm och finns även flera andra städer så det är några du kan vända dig till nästan oavsett vart du befinner dig i landet. De hjälper såväl stora som små företag att lyckas med sin verksamhet när det kommer till just bokföring och redovisning.

Att läsa sig till viktig kunskap

77-6-sa-valjer-du-ratt-bolagsform-2

Så väljer du rätt bolagsform är en sökfras som många använder sig av idag när det ska starta nytt företag. Det är svårt att veta precis hur man ska tänka men du kan gå hit för att ta reda på skillnaden mellan enskild firma vs aktiebolag. Att känna till information om vad de olika formerna innebär är nyckeln till att göra ett informerat val som du kan känna dig nöjd med i slutändan. Mer om att välja mellan enskild firma och aktiebolag i denna artikel från sajten Driva Eget och detta är definitivt intressant läsning för den som är nyfiken på vad det innebär att starta eget inom de olika bolagsformerna tycker jag.

Jag älskar att driva företag och har lärt mig många läxor genom erfarenhet som jag nu försöker få andra att undvika. Att välja rätt företag för redovisning och bokföring är en viktig del av detta.

Mina bästa tips för att välja redovisningsbyrå

  • Kolla upp vad de olika byråerna kostar. Tänk dock på att det ibland inte är den billigaste som är den bästa även om bra priser självklart är en bra sak att tänka på.
  • Av ovanstående anledning bör du alltid kontrollera företagsnamnet på nätet innan du går vidare. Så väljer du rätt bolagsform är bara en av de många frågor en byrå bör kunna hjälpa dig med. Genom att läsa vad andra klienter tyckt om en byrå har jag fått ta del av viktig information om deras verksamhet. Jag lovar att det är väl värt din tid att läsa på om detta innan du bestämmer dig.
  • Ring gärna också Bolagsverket för att kolla att allt står rätt till med byrån. Det kan vara en extra trygghet för den som vill vara helt säker.
  • Mejla eller ring med de frågor du har om byrån. Alla seriösa aktörer är mer än glada att besvara dem. Jag gjorde detta en gång och fick inga svar tillbaka. Då vände jag mig såklart till någon annan istället. Så som jag ser det finns det ingen anledning att satsa på första bästa redovisningsbyrå när marknaden för just sådana är stor.
  • Läs också igenom det avtal du skriver med byrån ordentligt. Då slipper du tråkiga överraskningar och ytterligare kostnader om du mot förmodan skulle få problem. Detta är något jag fått uppleva själv. Då gällde det frågan om så väljer du rätt bolagsform men det kan ju hända med det mesta att något blir fel om man inte kommer väl förberedd anser jag.

En fantastisk framtid som företagare

77-6-sa-valjer-du-ratt-bolagsform-3

Jag älskar att vara entreprenör eftersom det ger mig friheten att jobba med något jag verkligen tycker om. Att jag sedan också kan starta nya bolag allt eftersom jag får ett nytt intresse eller ser en möjlighet tycker jag är fantastiskt.

Jag tror också att min familj är glada över mitt beslut eftersom jag kan jobba när jag önskar det. När barnen var små satsade jag exempelvis på att jobba mycket kväll då de lagt sig. På så vis fick jag mer tid med dem på dagen och detta är något jag tror både dem och jag haft nytta av.

Att våga satsa på sin dröm är helt enkelt något jag rekommenderar till alla. Det gäller bara att vara väl förberedd och att våga kasta sig ut.

 

Comments are closed.

Post Navigation