Säljare – ett kreativt yrke

401-6-saljare-ett-kreativt-yrke-1

Att vara säljare är ett roligt yrke eftersom det innebär att man träffar många människor varje dag. Är man dessutom passionerad för den produkt eller tjänst man säljer är det ett stimulerande sätt att spendera sin arbetstid på. Jag älskar mitt arbete och kommer förmodligen att jobb med försäljning i hela mitt liv.

Säljare – ett kreativt yrke är något som de allra flesta kanske inte tänker på. Enligt mig är det dock ett faktum att man måste tänka kreativt för att lyckas som säljare, oavsett vad det är man säljer. Jag har jobbat inom de flesta branscher och kan med andra ord allt som har med det hela att göra. Under årens lopp har jag lärt mig att ju mer kreativ jag vågar vara, desto bättre går det.

Självklart är det så att jag också måste vara påläst om den produkt jag säljer för att kunna övertyga kunden om att den är bra. För att se till att jag hela tiden hänger med i utvecklingen i min bransch har jag sett till att vara medlem i ett förbund som fungerar för mig. Säljarnas Riksförbund har funnits länge och är vanligt att vara med i för säljare som vill ha ett antal fördelar.

Fördelar med att gå med i ett riksförbund

  • Jag tycker att det är toppen att man som medlem i riksförbundet kan få stöd när man behöver det om man exempelvis har frågor eller om det blir några problem på arbetet. Det är helt enkelt skönt att veta att man inte är ensam och kan få hjälp om man behöver det.
  • Man kan knyta kontakter man kanske inte räknat med. I riksförbundet kan du komma i kontakt med andra människor som i framtiden kan tänkas bli kollegor, affärspartners eller kanske din nästa chef. Dessutom finns det massor av människor som helt enkelt bara inspirerar till att bli en ännu bättre säljare.

Nyfiken på säljyrket men ännu inte där –  du kan gå hit för att läsa mer om varför säljjobb är populära och se om det kanske kan vara något för dig. Jag garanterar dig att om du väljer det så har du i alla fall en utmaning att ta tag i varje dag som du befinner dig på ditt jobb. Det om något är vad som driver mig och jag vet att de flesta andra säljare jag känner anser att det är samma för dem.

Medias rapportering om säljare

401-6-saljare-ett-kreativt-yrke-2

Det skrivs ofta om just försäljning i tidningar och inslagen på TV om detta ämne är många. Detta har att göra med det faktum att hela samhället är uppbyggt kring just försäljning och att vi på så vis byter saker med varandra, vare sig det gäller tjänster eller produkter. Tidningen Resume’ skriver här om hur utmaningen ofta driver säljare till att lyckas och detta är en inspirerande artikel för alla människor som drömmer om att skapa sig ett bra liv som säljare.

Säljare – ett kreativt yrke. Att vara säljare kräver kreativt tänkande. Läs mer i denna artikel från Resume’ och se om detta passar in på dig. Jag vet att detta stämmer för mig och är rätt övertygad om att det gör det för de flesta framgångsrika personer inom branschen. Man måste helt enkelt vara smart nog att tänka brett för att klara av att jobba inom yrket.

Expressen skriver i denna artikel om hur jobbet som säljare kan vara konkurrensinriktat och detta är något jag insåg redan den första månaden som säljare. Många arbetsgivare har tävlingar och liknande där man ska utmana varandra för att göra det bästa jobbet och sedan vinner man ett pris. Det är kul på sätt och vis tycker jag men allt beror enligt mig på om det görs med glimten i ögat eller ej. Jag minns fortfarande hur jag slutade en tjänst eftersom arbetsplatsen inte var kul att gå till efter ett tag. Detta var dock tio år sedan så förhoppningsvis så ser det inte ut så någonstans längre.

De som aldrig har varit med i ett riksförbund för sin bransch förut kan säkerligen känna att det är svårt att veta hur man ska tänka när man väljer vilket och om man ska gå med i ett. Jag rekommenderar alla att göra det, främst på grund av de många fördelar man får. Nedan finner du mina bästa tips när du bestämmer dig.

Mina bästa tips när du vill gå med i ett riksförbund

  • Se över vilka kostnader det innebär för dig. Finns det bara ett förbund för din bransch är valet enkelt men det är viktigt att jämföra och dessutom ta med vad man faktiskt får i beräkningen när man bestämmer sig.
  • Fråga kollegor om de har tips på vart de har gått med. Att höra med någon man litar på kan vara smart för att få känna sig trygg med sitt beslut.
  • Ställ frågor direkt till förbundet. Du förtjänar att få veta allt du undrar över och de bör svara dig så tydligt som möjligt. Allt annat är ett tecken på att de inte har så bra hand med sina medlemmar som du vill att de ska ha och då bör du vända dig till någon annan istället. Mejla eller ring in direkt med dina undringar så kan du själv göra en bättre bedömning om du vill gå med eller ej.
  • Kolla upp förbundet på nätet. Jag har som vana att alltid googla det jag gör efterforskningar kring. Detta gäller oavsett om det är ett fackförbund eller något helt annat. På nätet finner man forum där människor lämnat information om sin upplevelse med det aktuella företaget eller organisationen. Jag läser det mesta för att bilda mig en bred uppfattning om vad andra har tyckt.
  • Läs igenom villkoren för ditt medlemskap. Då vet du precis vad du har att förvänta dig och vad de kan hjälpa dig med om du behöver det. Detta minskar risken för missförstånd och att du ska bli besviken. Det är alltid bättre att läsa på ordentligt och gärna be någon annan att göra det tillsammans med dig för att du inte ska missa något viktigt.

Jag tycker alla som drömmer om en ljus framtid ska bli säljare

401-6-saljare-ett-kreativt-yrke-3

Att arbeta som säljare är något som passar alla som är utåtriktade och gillar att bli utmanade i sitt jobb men som samtidigt vill ha trygghet om något händer i form av ett förbund som kan hjälpa en. Jag har aldrig ångrat mitt val att bli medlem och tycker alla andra ska vara det om de kan. Medlemskapet gör så som jag ser det att jag kan jobba mer optimalt i mitt jobb och det gillar jag alltid.

Comments are closed.

Post Navigation