Trygg i hemmet

Hemmet är för många ens trygga plats på jorden och därmed blir det otroligt viktigt. Mitt hem är min trygga plats och därför är det väldigt viktigt för mig hur jag inreder det och hur det ser ut på insidan av mitt hem. Hemmet är dock inte bara den plats där man bor, utan även den plats där du känner dig hemma kan vara ditt hem. Du behöver inte ha någon ägorätt till platsen, utan det kan lika gärna vara en plats där du känner dig trygg eller den plats där du kommer ifrån. Du kanske känner frid på en plats och då kan det vara ditt hem, även om du kanske aldrig har varit där. När det kommer till att inreda sitt hem, med fokus på den plats där man bor, så finns det många tips och råd som man kan hitta på internet.

Det första hemmet är givetvis barndomshemmet. De flesta får inte vara med och inreda sitt barndomshem, utan där är det föräldrarnas smak och stil som spelar roll. I bästa fall får man inreda i sitt barndomsrum och detta brukar kunna vara en hel del experimenterande utan en tydlig stil eller smak. Det brukar inte alltid hemvara stilrent och det kan sitta mycket affischer på väggarna som är anpassade efter olika tidsperioder. Även färgerna kan variera och det som brukar vara det som är sammanhängande är att barnen vill skapa något unikt som är deras alldeles eget. Även här kan föräldrarnas åsikter spela in och det är inte alltid som man får chansen att skapa något helt eget ens i barnrummet. Föräldrar kan ha åsikter om golv och tapeter.

Därför är det inte så konstigt att de flesta när de flyttar hemifrån ser fram emot att skapa sitt första egna hem med den egna unika stilen och smaken. Ändock till begränsad ekonomi är det vanligt att man inte har råd att inreda på det sätt som man alltid har önskat sig ens här, utan det kommer ofta först mycket senare. När man flyttar hemifrån består hemmet ofta av en kombination av ärvda ägodelar blandat med nytt. Man kanske byter golv och målar om väggarna, men när det kommer till att inreda sitt hem är det mycket som gör det unika som gör att just du känner dig hemma.

Ofta är det först när man börjar få en stabil inkomst som det även syns på hemmet. Det kostar nämligen en hel del att inreda och är sällan gratis. Det är även vanligt att när man har råd att inreda har man kommit upp i en ålder där man tycker om det stilrena. Därav är det vanligt med vita väggar och träfärgat golv. Det är sällan som man ser riktigt tonåriga lägenheter som ser ut som att de är hämtade ur tecknade filmer. Jag har inrett mitt hem på ett sätt som får mig att känna mig hemma med saker som jag tycker om. Det är det som har varit viktigt för mig när det kommit till att skapa min trygga plats.

Jag tycker att man ska inreda på ett sätt som får en att trivas. Det varierar givetvis mellan olika personligheter vad man tycker är snyggt, men generellt sett så tror jag att många inreder ur ett perspektiv som är generellt och som höjer värdet på bostaden istället för på ett sätt som erbjuder en att verkligen leva. I min blogg hittar du mängder av bilder på hur jag lever och hur det ser ut hemma hos mig. Du kan få se ett organiserat kaos eller en stilren sorti beroende på vilket rum som vi befinner oss i när vi fotar bilder för bloggen.

Comments are closed.

Post Navigation