Viktigt med bra utbildning inom musik

Jag tycker det är viktigt att alla ska kunna jobba med något de trivs med. Även om detta kanske inte är möjligt så bör man få en chans att pröva på ett yrke som verkar intressant. Gärna redan i skolan när man väljer utbildning. En fördel i detta sammanhang är naturligtvis alla folkhögskolor som finns runt omkring i landet och där man kan plugga olika saker. Musiklinjen är något som länge varit populärt och som har flera olika inriktningar.

605-5-musiklinjenSjälv är jag intresserad i olika sorters musik, allt beroende på vilken dag det är. När jag tränar så passar det ofta bäst med lite snabbare takter, och jag har en spellista för olika former av träning. Annars så blir det ju mycket barnsånger, de har så roliga ord och en melodi som ofta fastnar i huvudet. När jag gick i skolan hade vi chans att pröva på olika instrument, något som jag verkligen är tacksam för.

Musiklinjen är något som har hjälpt många att utveckla sitt intresse för musik och framför allt den talang som många har. Ett år eller två på en folkhögskola kan vara inkörsporten till en framtid inom branschen. Eller så upptäcker man att det inte alls är ett yrke som intresserar utan vill fortsätta med musik som en hobby. Båda alternativen är bra och det enda som skett är att man haft ett härligt år med musik. Man kan gå hit för att läsa mer om hur du kan studera musik på folkhögskola.

Sedan finns det de som vill gå djupare in i en speciell form av musik. Rock, pop, traditionell musik och annat, det finns lika en rad med olika genrer som alla är intressanta. Med bra lärare och möjlighet att verkligen gå djupare in på området kan man komma ganska långt. En del fortsätter och spelar mer eller mindre professionellt. Eller så kan det vara början på en lönsam sysselsättning som man driver med vid sidan av sitt vanliga jobb. Du kan klicka här för att läsa om spännande kurser i folkmusik på folkhögskola.

Alla dessa möjligheter bör vara öppna för alla. Jag vet hur viktigt det är att passa på när man är ung, eller i alla fall innan barnen kommer. Därför ska man kämpa för att hålla utbildningarna igång. Vissa skolor måste begränsa antalet kurser, vanligtvis på grund av pengabrist. Men om de kan samarbeta med någon annan och kanske få stöd på olika sätt så har fler personer chans att njuta av en härlig utbildning inom musik. I detta inslag från Sveriges Radio kan man höra om hur musiklinjen räddas.

Jag hoppas att mina barn ska få en chans att utbilda sig inom musik. Om de har talang kanske de också kommer att välja musiklinjen på folkhögskolan i framtiden. Men i alla fall ska de få lära känna olika instrument och musikstilar. Redan nu så låter jag dem få lyssna på olika stycken, det är inte bara barnsånger som hörs i vårt hem.

Musik är viktigt för själen, och det kan göra en på både gott eller dåligt humör. Det är något som påverkar hela personen, och något som många av oss utnyttjar till max. Nu har det varit en tid sedan vi gick på konsert men jag tror det börjar bli dags. Ibland har de sommarfestivaler där hela familjen kan njuta av lite trevlig musik. Eller så fixar vi barnvakt och tar en vuxen kväll med musik och god mat. För musik är något som vi alltid kommer att ha på en viktig plats i våra liv. Det är något som följer oss dagligen och som i alla fall jag inte vill klara mig utan.

Comments are closed.

Post Navigation